Testrit: de nieuwe stretchstudio van Morningside

Een flexoloog stretcht een patron bij StretchLab.

Met dank aan StretchLab

Ik herinner me dat elke gymles op de basisschool begon met strekken – teenaanrakingen, armcirkels en nekrollen. De meesten van ons waren bezig met onze ogen te rollen. Als volwassene die een goede coaching waardeert, heb ik me gerealiseerd Mulcheck was iets op het spoor. Dus toen ik een bord zag voor een nieuwe plek genaamd StretchLab, was ik geïntrigeerd.

StretchLab, opgericht in Californië in 2015, opende afgelopen december een locatie in Morningside en heeft 4 andere franchises in de metro, wat bijdraagt ​​aan een pattern van stretchstudio’s die de afgelopen jaren in de stad opdoken. De studio biedt 25 en 50 minuten durende, één-op-één-oefeningen met getrainde ‘flexologen’. Hoewel de verdiensten van stretchen het onderwerp zijn geweest van verhitte discussies in de fitnesswereld, zoeken klanten hier spierverlichting, meer flexibiliteit en stressvermindering. Gelegen aan de overkant van Pure Barre – dat het moederbedrijf Xponential Health van StretchLab deelt – en een blok verder van Highland Runners, wil de locatie een hulpmiddel zijn voor actieve mensen van alle leeftijden, van middelbare scholieren tot oudere wandelaars.

Binnen StretchLab Morningside

“Het heeft een leegte opgevuld”, zegt Barry Allyn, eigenaar van Morningside StretchLab. “Professional-atleten hebben dit al tientallen jaren: als je flexibel bent, ben je minder vatbaar voor blessures. Veel van onze leden zitten achter een bureau. We kunnen hun nek-, schouder-, rug- en heupbeklemming corrigeren.

De eerste sessies beginnen met een 3D-lichaamsscan die mobiliteit, activering, houding en symmetrie beoordeelt. Ik kreeg de opdracht om drie keer te hurken terwijl ik mijn handen boven mijn hoofd hield. Mijn rating: 27/100. Mijn toegewezen flexoloog – die een achtergrond had in bewegingswetenschap en chiropractie – gebruikt deze informatie om mijn stretch aan te passen. Hij vraagt ​​naar mijn activiteitenniveau en pijnpunten en wijst me vervolgens naar een massagebed.

De kamer beschikt over acht van deze bedden, zodat u ook anderen kunt zien terwijl ze worden uitgerekt. Als u zich niet op uw gemak voelt in een groepsfitnessomgeving, zult u zich hier waarschijnlijk hetzelfde voelen. Ik ging al snel op in mijn sessie, terwijl mijn flexoloog mijn lichaam in verschillende posities verdraaide en me vroeg hem te laten weten wanneer ik een rekgrens van vijf (van de 10) had bereikt en dan tegen hem aan te duwen. Het voelde als een combinatie van yoga, therapeutic massage, stretch en chiropractie. Daarna voelde mijn lichaam geweldig aan.

“Al het stretchen is progressief van aard – je wordt met elke sessie flexibeler”, zegt Allyn. “Je kunt spanning loslaten door de spier te verlengen.”

Op dinsdag om 13.00 uur verwelkomde StretchLab Morningside een gestage stroom leden, voornamelijk vrouwen van middelbare leeftijd in yogakleding. (U wordt verzocht zachte kleding en sokken met enige grip te dragen.) Allyn heette iedereen bij naam welkom en de flexologen raadpleegden aantekeningen van eerdere bezoeken om een ​​sessie voor elk lid te ontwerpen.

Mijn flexoloog diagnosticeerde me als strak in hamstrings, bilspieren, rechterheupflexor en vallen. Hij raadde me aan om twee keer per week langs te gaan voor sessies van 25 minuten. De kosten zijn $ 55 per stuk, met 20 procent korting voor leden. De kennismakingssessie is op dit second voor de helft af. Hoewel het ontspannend was en ik weet zeker dat mijn lichaam het op prijs stelde, kan ik me niet voorstellen dat ik het in mijn wekelijkse routine zou passen, zowel qua tijd als qua price range. Als ik echter meer van beide had, zou ik er voor zijn.

“Het is verheugend dat wanneer mensen hier weglopen, ze zich geweldig voelen”, zegt Allyn.

advertentie