Vergeet Bitcoin! Ik zou Warren Buffett volgen en beginnen met het opbouwen van een passief inkomensimperium

Bron afbeelding: The Motley Idiot

Bitcoin is een van de meest verdeeldheid zaaiende innovaties ooit. Sommigen beschouwen het bijna als een synoniem voor de toekomst van financiën. Anderen, zoals Warren Buffett, geloven dat het geen intrinsieke waarde heeft omdat het niets tastbaars voortbrengt.

Vorig jaar op de jaarlijkse Berkshire Hathaway Tijdens de aandeelhoudersvergadering zei Buffett: “als jij [everyone in the room] bezat alle bitcoin ter wereld en je bood het me aan voor $ 25, ik zou het niet aannemen. Need wat zou ik ermee doen? … Het gaat niets doen.

Kortom, het zal me geen dividend opleveren. Als ik een passief inkomensimperium wil opbouwen, zou ik bitcoin vergeten en in plaats daarvan het ‘Oracle of Omaha’ volgen.

Langetermijn

Als u niet bereid bent om een ​​aandeel 10 jaar te bezitten, denk er dan niet eens aan om het 10 minuten te bezitten.“.

Dit citaat van Warren Buffett blijft een van de beste inkapselingen van langetermijnbeleggen die ik heb gehoord. Als het op passief inkomen aankomt, zal het voor de meeste investeerders tijd kosten om iets op te bouwen dat op een imperium lijkt.

Als ik £ 5.000 beleg in hoogrentende dividendaandelen met een rendement van 6%, dan kan ik elk jaar minimaal £ 300 van mijn investering verwachten. (Ervan uitgaande dat het dividend niet wordt verlaagd, wat altijd mogelijk is.) Hoewel welkom, is dat nauwelijks levensveranderend.

Dus tenzij ik vooraf een heel groot bedrag heb om te investeren, zal ik vrijwel zeker op de lange termijn moeten kijken. Dit betekent regelmatig beleggen om de kracht van samengestelde rente te benutten.

Het surprise van samengestelde rente

Het belang van samengestelde rente bij het opbouwen van rijkdom kan niet worden overdreven. Warren Buffett is zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat: “Mijn leven is een product van samengestelde rente geweest.”

Volgens onderzoek van de Constructing Societies Affiliation (BSA) heeft de gemiddelde persoon in het VK vandaag £ 17.356 gespaard. Dit varieert echter uiteraard enorm naargelang leeftijd en beroep.

Dus laten we aannemen dat ik start met £ 10.000 en me ertoe verbind £ 150 per week aan verdere besparingen te investeren in zowel de Amerikaanse als de Britse aandelenmarkten. En dat ik het gecombineerde langetermijnbeursgemiddelde van 8,5% per jaar genereer (met herbelegde dividenden).

Dit is wat er zou gebeuren:

Jaar

Borg (£ 150 x 52 weken)

interesse (8,5% per jaar)

Totaal

1

£ 7.800

£ 1.195

£ 18.995

5

£ 7.800

£ 14.660

£ 63.660

10

£ 7.800

£ 57.616

£ 145.616

20

£ 7.800

£ 295.961

£ 461.961

30

£ 7.800

£ 955.883

£ 1.199.883

Passief inkomen

Een verbazingwekkende £ 955.883 zou afkomstig zijn van samengestelde rente! Als ik het totale bedrag vervolgens beleg in een mand met dividendaandelen die gemiddeld 6% opleveren, zou ik £ 67.200 per jaar aan passief inkomen kunnen verdienen.

Maar deze berekening was gebaseerd op het marktgemiddelde. Als ik aandelen zou vinden die in de loop van de tijd beter zijn dan het marktgemiddelde, zoals Warren Buffett, dan zou dat cijfer voor passief inkomen veel hoger zijn.

En dit cijfer van £ 1,2 miljoen houdt geen rekening met het potentieel om in de toekomst meer te sparen en te investeren. Meer investeren in aandelen die de markt verslaan, zou het hele proces echt een enhance geven.

Na 30 jaar zou mijn passieve inkomen zelfs de grens van £ 100.000 kunnen overschrijden. Naar mijn mening zou het gaan van een paar honderd pond naar dit bedrag gelijk staan ​​aan het opbouwen van een passief inkomensimperium.

Het bericht Vergeet Bitcoin! Ik zou Warren Buffett volgen en beginnen met het opbouwen van een passief inkomensimperium verscheen voor het eerst op The Motley Idiot UK.

Meer lezen

Ben McPoland heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Idiot UK heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. De meningen over de in dit artikel genoemde bedrijven zijn die van de schrijver en kunnen daarom verschillen van de officiële aanbevelingen die we doen in onze abonnementsdiensten zoals Share Advisor, Hidden Winners en Professional. Hier bij The Motley Idiot geloven we dat het overwegen van een breed scala aan inzichten ons tot betere investeerders maakt.

Motley UK 2023

Leave a Comment